Наполи победи Аякс с 4:2 в мач от груповата фаза на

...
Наполи победи Аякс с 4:2 в мач от груповата фаза на
Коментари Харесай

Наполи отново се развихри и попари амбициите на Аякс

Наполи победи Аякс с 4:2 в мач от груповата фаза на Шампионска лига. Лосано откри резултата още в 4-та минута с гол на Лосано. Распадори удвои в 16-та минута. Клаасен върна един гол в 49-та минута. Кварацхеля вкара от дузпа в 62-та минута, а още веднъж от дузпа Бергвайн също се разписа за гостите в 82-та минута.

Домакините започнаха мощно дуела, а Лосано откри резултата още в 4-та минута за тима на Наполи, откакто получи положително центриране и приключи чудесно с глава - 1:0.

Мохамед Кудус получи най-хубавата опция за гостите в 13-та минута, нападателят на Аякс се оказа в наказателното с топка в крайници, само че изстрела му мина около вратата.

Страхотна композиция сред Кварацхеля и Желински донесе нов страховит късмет за Наполи, на върха на тази офанзива се оказа Распадори, който финтира бранител на гостите, с цел да си отвори кулоар за изстрел, а подобен последво и то какъв. Ударът на Распадори едвам не скъса мрежата, късмет за Пасвеер нямаше - 2:0.

В 28-та минута Аякс още веднъж се опита да заплаши вратата на домакините след добър самостоятелен пробив на Тейлър, който употребява физиката си да си пробие път и остана на крайници в наказателното поле, макар че имаше състезател на Наполи на гърба си, последва изстрел, който обаче не бе прецизен.

Малшанс сполетя Мохамед Кудус в 42-та минута, когато той овладя красиво поадаване и шутира към вратата от границата на наказателното поле, само че топката беше блокирана несъзнателно от бранител, а по-късно изчистена.

Fine primo tempo ⏸

45’+2’ | 2-0
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР